Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Świdniku informuje, że podmioty prowadzące produkcję podstawową/pierwotną produktów pochodzenia roślinnego oraz podmioty prowadzące sprzedaż bezpośrednią tych produktów obowiązane są złożyć wniosek o wpis do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej zgodnie z art. 61 i art. 63 ust. 2 i 3 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.
Organem właściwym w sprawie rejestracji podmiotów działających na terenie powiatu świdnickiego jest Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Świdniku.Poniżej publikujemy informacje dla prowadzących produkcję pierwotną oraz sprzedaż bezpośrednią żywności pochodzenia roślinnego oraz wymagania higieniczno-sanitarne obowiązujące na etapie produkcji pierwotnej oraz wniosek o wpis do Rejestru zakładów.Informacje dla prowadzących produkcję pierwotną oraz sprzedaż bezpośrednią żywności pochodzenia roślinnego Wymagania higieniczno-sanitarne obowiązujące na etapie produkcji pierwotnejWniosek o wpisie zakładu do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej